Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Άγρια τριανταφυλλιά – Wild Rose (Rosa canina)

Το τριαντάφυλλο φυτεύεται σε σακιά κοκκοφοίνικα διαστάσεων 100χ20χ14 εκ τα οποία τοποθετούνται σε υπερυψωμένους πάγκους σε κανάλι σκληρού pvc. Αφού το υπόστρωμα απλωθεί στις γραμμές φύτευσης η πρώτη κίνηση είναι να ποτιστεί το υλικό για 1-1,5 ώρα ώστε να γεμίσει με την αρχική οδηγία λίπανσης. Το αρχικό συμπιεσμένο υλικό διογκώνεται και αφού παραμείνει για 24 ώρες μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία φύτευσης. Αρχικά ανοίγονται οι σχισμές απορροής και στη συνέχεια οι οπές φύτευσης στα σημεία που θα τοποθετηθούν στα φυτά Στην συνέχεια τοποθετείται ένας σταλαχτής σε κάθε φυτό και ξεκινάει η τακτική άρδευση – λίπανση της καλλιέργειας. Οι παράγοντες που πρέπει να ελέγχονται σε καθημερινή βάση είναι το pH, η αγωγιμότητα καθώς και το ποσοστό της απορροής. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ρυθμίσουμε την ποσότητα και την συχνότητα των αρδεύσεων – λιπάνσεων. Σε γενικές γραμμές η τιμή του pH στην απορροή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5,5 –6. Η τιμή της αγωγιμότητας στην απορροή πρέπει να είναι περίπου 20% πάνω από την αγωγιμότητα που δίνουμε στην άρδευση, ενώ το ποσοστό απορροής πρέπει να είναι 30%. Παράγοντες οι οποίοι παίζουν εξίσου σημαντικό ρολό για την ορθή άρδευση – λίπανση είναι οι συνθήκες περιβάλλοντος, η εποχή καθώς και η ηλικία και το στάδιο καλλιέργειας. Οι τακτικές αναλύσεις του υποστρώματος είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν να γίνουν εγκαίρως οι διορθωτικές κινήσεις που μπορεί να είναι απαραίτητες. Η πυκνότητα φύτευσης εξαρτάται από παράγοντες όπως οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής οι συνθήκες θερμοκηπίου καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας όπως η παραγωγικότητα και η ευαισθησία σε ασθένειες.

Tο άγριο τριαντάφυλλο περιέχει πολλές βιταμίνες και άλατα. Τα πέταλα του είναι τονωτικά και χρησιμοποιούνται κατά των αιμορραγιών και της δυσκοιλιότητας. Έχουν ευεργετική δράση στα νεύρα και είναι κατά της αϋπνίας. Είναι επίσης διουρητικά και είναι κατά των συγκαμάτων.

Για άτομα που παραιτούνται εύκολα και που είναι απαθείς. Βοηθάει το άτομο να νιώθει ανανεωμένο ενδιαφέρον για την ζωή και με ζωτικότητα, απολαμβάνει την ζωή.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Βρασμός

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω αρθρίτιδα και θα ήθελα να ρωτήσω σε τι μορφή πρέπει να χορηγείται η άγρια τριανταφυλλιά και σε τί δοσολογία;