Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Αγριομηλιά – Crab Apple ( Malus pumila ή Sylvestris)


Malus sylvestris είναι ένα είδος Malus (crabapple), κατάγεται από την κεντρική Ευρώπη. Η επιστημονική ονομασία σημαίνει μήλο του δάσους. Κατά το παρελθόν, κρίθηκε ότι είναι πρόγονος των καλλιεργήσιμων μηλιών (Malus domestica), αλλά αυτές είναι τώρα γνωστό ότι προέρχονται από το είδος της Κεντρικής Ασίας Malus sieversii. Το πραγματικό άγριο δέντρο έχει αγκάθια. Τα λουλούδια γονιμοποιούνται από έντομα.

Η γνήσια αγιομηλιά είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο με στραβό κορμό, γεμάτο σχισμές και ρωγμές, συναντάται σε φράχτες, λόχμες, και δάση και φτάνει σε ύψος μέχρι και 10 μέτρων. Έχει συστάδες από λευκό – ροζ λουλούδια που ανθίζουν τον Μάιο.

Το ανθοΐαμα δίνεται σε ανθρώπους που έχουν μια αίσθηση ότι είναι ακάθαρτοι, μια αυτό – αποστροφή. Τα άτομα αυτά μπορεί να δουν ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα επάνω τους πχ ένα σπυράκι και να νιώσουν απέχθεια για τον εαυτό τους. Να βλέπουν το σπυράκι σαν ηφαίστειο και ότι τελικά όλα είναι χείριστα με αυτό το σπυράκι.

Το ίαμα βοηθάει το άτομο να έχει σοφία να βλέπει τα πράγματα από την σωστή προοπτική τους, αποκτά επίσης και αυτοσεβασμό. Είναι ανοιχτά άτομα που δεν μένουν σε ασήμαντα πράγματα και αντιλαμβάνονται πως οποιαδήποτε εκδήλωση μιας σωματικής διαταραχής οφείλεται σε μια εσωτερική δυσαρμονία.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Βρασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: