Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Τρόπος Παρασκευής

Τον καιρό που ζούσε ο Μπαχ στην Ουαλία παρατήρησε ότι το πρωί η δροσιά έμενε πάνω στα φυτά. Έτσι σκέφτηκε πως με αυτόν τον τρόπο το νερό πρέπει να προσλαμβάνει τις ιδιότητες του φυτού με το οποίο έρχεται σε επαφή για αρκετή ώρα. Αποφάσισε να δοκιμάσει αυτή την θεωρία του στον εαυτό του. Μετά από πειραματισμούς διαπίστωσε πως τα άνθη που ήταν σε πλήρη ωριμότητα και εκτεθειμένα στο φως του ήλιου είχαν περισσότερη ουσιώδη ενέργεια. Πλέον μετά από αυτή του την διαπίστωση αποφάσισε να βρει κάποιον πιο γρήγορο τρόπο. Έτσι επινόησε δύο μεθόδους την Μέθοδο του Ήλιου και την Μέθοδο του Βρασμού.



Μέθοδος του Ήλιου

Στην μέθοδο του Ήλιου, τα καλύτερα άνθη κόβονται με προσοχή και τοποθετούνται σ’ ένα γυάλινο διαφανές μπολ γεμάτο με νερό από πηγή. Το μπολ τοποθετείται στο έδαφος κοντά στα φυτά από τα οποία προέρχονται τα άνθη. Τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτίθεται στο δυνατό φως του ήλιου επί μερικές ώρες – ή μέχρι να μεταφερθεί η θεραπευτική ενέργεια των λουλουδιών στο νερό. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα άνθη από το νερό με ένα κλαδί ή με φύλλο από το ίδιο το φυτό. Πρέπει να αποφεύγεται η ανθρώπινη επαφή με το ζωογονημένο νερό ή την «ουσία». Κατόπιν αδειάζουμε το μπολ σε μισογεμάτα μπουκαλάκια με μπράντι, το οποίο λειτουργεί σαν συντηρητικό. Αυτό το μίγμα ονομάζεται «Μητρικό Βάμμα» (Mother Tincture).

Μέθοδος του Βρασμού

Ο Μπαχ συνειδητοποίησε πως για μερικά φυτά χρειαζόταν μια πιο ισχυρή μέθοδός οπότε επινόησε την Μέθοδο του Βρασμού. Σε αυτήν την διαδικασία τοποθετούμε το φυτικό υλικό (μπουμπούκια, καρπούς ή άνθη) σ’ ένα επισμαλτωμένο δοχείο που περιέχει νερό πηγής και το αφήνουμε να σιγοβράζει επί μισή ώρα. Στην συνέχεια σκεπάζουμε το δοχείο και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν φιλτράρουμε την ουσία και την τοποθετούμε όπως και στην προηγούμενη μέθοδο σε ίση ποσότητα με μπράντι. Και αυτό ονομάζεται «Μητρικό Βάμμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: