Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Φτελιά – Elm (Ulmus procera)


Η Φτελιά ανήκει στην οικογένεια Ulmaceae. Οι φτελιές είναι κυρίως φυλλοβόλα δένδρα με πράσινα ασύμμετρα φύλλα που γίνονται συνήθως κίτρινα το φθινόπωρο. Έχουν μικρά κοκκινοκάστανα άνθη την άνοιξη. Αναπτύσσονται σε όλα τα εδάφη με καλή αποστράγγιση και σε ηλιόλουστες ή ελαφρά σκιασμένες θέσεις. Φυτεύονται κυρίως σε δενδροστοιχίες. Τα τυπικά είδη πολλαπλασιάζονται με σπόρους ενώ οι ποικιλίες με εμβόλια.

Τα ανθισμένα μέρη του φυτού μαζί με τα φύλλα του φραγκοστάφυλου μπορούν να γίνουν τσάι και βοηθάν στην διούρηση και καταπολεμάει το ουρικό οξύ.

Το ανθοΐαμα δίνεται σε άτομα που έχουν προσωρινά συναισθήματα ανεπάρκειας ακόμη και αν το άτομο εκπληρώνει την αποστολή του στη ζωή. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι επιτυχημένα στην ζωή τους, να έχουν ακολουθήσει τον πραγματικό τους στόχο και να τα έχουν καταφέρει μια χαρά. Όμως ξαφνικά τους πιάνει μια αίσθηση αποθάρρυνσης, ότι έχουν αναλάβει περισσότερες ευθύνες από όσες μπορούν να σηκώσουν και φοβούνται την αποτυχία. Αυτά τα άτομα συνήθως έχουν μια σημαντική θέση και όλοι βασίζονται επάνω τους, για την εργατικότητα και την αξιοπιστία τους.

Το ίαμα βοηθάει τα άτομα να βλέπουν τα προβλήματα από την σωστή τους προοπτική. Θα αναπτύξουν μια εσωτερική σιγουριά ότι την κατάλληλη στιγμή θα βρίσκουν πάντα μια βοήθεια για να τα καταφέρουν. Αρχίζουν να έχουν πάλι αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Επίσης τα άτομα που παίρνουν αυτό το ίαμα αρχίζουν να ενδιαφέρονται και για την ευτυχία, την ασφάλεια των άλλων.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Βρασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: