Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Κερατόστιγμα – Cerato (Ceratostigma Willmottiana)

Το κερατόστιγμα ανήκει στην οικογένεια Plumbaginaceae. Είναι ένα γένος των οκτώ είδη των ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Plumbaginaceae. Πρόκειται για έναν ανθοφόρο θάμνο. Για να αναπτυχθεί χρειάζεται εύκρατο, τροπικό κλήμα, γι’ αυτό το συναντάμε κυρίως στην Ασία και στην Αφρική. Είναι ποώδη φυτό και έχει ύψος από 0.3-1 m. Τα φύλλα τους είναι ελικοειδές μήκους 1-9 cm. Συνήθως έχουν ένα στρώμα χνουδιού και είναι καταπράσινα. Τα άνθη είναι συμπαγή και σιγά, σιγά διαχωρίζονται σε 5 κομμάτια, το χρώμα ποικίλλει από το ωχρό σκούρο μπλε σε κόκκινο – μωβ και ανοίγουν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Χρησιμοποιείτε κυρίως ως καλόπιστικό φυτό.

Το ανθοΐαμα δίνεται κυρίως σε άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν μπορούν να πάρουν κάποια απόφαση από μόνη τους. Το άτομο που χρειάζεται αυτό το ανθοΐαμα συνήθως θα ζητάει τις συμβουλές των άλλων πάνω σε όλα τα θέματα σε σημείο που να γίνεται εκνευριστικός. Ντύνεται όπως ντύνονται οι γύρω του χωρίς προσωπικό στυλ.

Το ίαμα των βοηθάει ώστε να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Να αναπτύξει την ικανότητα του να κρίνει ανάμεσα στο σωστό και στο λάθος. Θα μπορεί να ενεργεί και δεν θα επηρεάζεται εύκολα από αντίθετες συμβουλές.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Ήλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: