Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Κληματίδα – Clematis (clematis vitalba)

Ξυλώδες αναρριχητικό που συναντάται σε φράχτες και σε δάση, ιδιαίτερα σε κρητιδικά ασβεστολιθικά εδάφη στην Νότια Βρετανία και ένα μεγάλο μέρος της Ιρλανδίας.

Τα άνθη του είναι πράσινο – κίτρινα, με ένα αμυδρό άρωμα, και εμφανίζονται από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το φυτό είναι επίσης γνωστό στην Αγγλία με την ονομασία «Γενειάδα του Γέρου», επειδή οι ύπεροι μετατρέπονται σε τριχωτούς θυσάνους το φθινόπωρο.

Το ανθοΐαμα δίνεται σε ανθρώπους που έχουν την τάση να ονειροπολούν, έχουν περιορισμένη προσοχή στο παρόν, διακατέχονται από αδιαφορία, αφηρημάδα, ασυναισθησία.

Τα άτομα που χρειάζονται το ίαμα συνήθως ξεχνάν τι σου λένε και μπορεί να το επαναλάβουν αρκετές φορές, τους αρέσει να κοιμούνται όλη μέρα, όπου και αν βρεθούν. Σε κάποια αρρώστια δεν κάνουν τίποτα για να καλυτερέψουν, ίσως καλωσορίσουν τον θάνατο με μια λεπίδα για να συναντηθούν με κάποιο αγαπημένο νεκρό πρόσωπο στο πνευματικό επίπεδο.

Το ίαμα βοηθάει αυτά τα άτομα κάνοντας τους να αποκτήσουν ένα ζωηρό ενδιαφέρον για όλα τα πράγματα, αρχίζει να έχει ζήλο για την καθημερινή ζωή, γιατί μπορεί να εκτιμήσει στο έπαρκο το μεγάλο σκοπό που υπάρχει πίσω απ΄ όλα.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Ήλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: