Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008

Μίμουλους – Mimulus ( Mimulus guttatus)

Κατάγεται από την Χιλή, ανήκει στα απαλά ετήσια φυτά και η ανάπτυξη του είναι στρογγυλή έως έρπουσα. Έχει μεσαίο ύψος ή και χαμηλό και συνήθως φτάνει από 20 έως 40 εκατοστά τόσο είναι περίπου και το πλάτος του. Τα φύλλα του είναι στρογγυλά οδοντωτά και τα άνθη του είναι ζυγόμορφα που θυμίζουν το πρόσωπο μαϊμούς. Σε αποχρώσεις του κόκκινου και κίτρινου με ή χωρίς κηλίδες. Ευδοκιμεί σε χώματα πλούσια ελαφρά και δροσερά με υγρασία.

Το ίαμα δίνεται σε ανθρώπους που φοβούνται γνωστά πράγματα, πχ τα αεροπορικά ταξίδια, τα ζώα, μια δημόσια ομιλία, μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Το ίαμα βοηθάει το άτομο βγάζοντας από μέσα του το θάρρος την ηρεμία να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες. Αποκτά κατανόηση και μπορεί να βοηθήσει και όλους όσους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Μέθοδος δυναμοποίησης: Ήλιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου!

Σημαρα αγορασα αυτο το ανθοιαμα!Δεν ξερω αν εχει αποτελεσματα αλλα το ελπισω...εσυ εχεις δοκιμασει καποιο απο αυτα?ειδες αποτελεσμα?η εστω εχει δοκιμασει καποιος γνωστος σου?

Προσωπικα εχω αγοραφοβια σε μικρο βαθμο αλλα και παρα πολλα αγχη για γενικοτερες καταστασεις που μαλλον απο πισω τους υπαρχει ο φοβος

Φιλικα Ιωαννα!

Andy είπε...

Καλημέρα Ιωάννα...
απάντηση μετα απο μερικά χρόνια....
Ζητώ συγνώμη γι'αυτο, δεν έμπαινα καθόλου στο συγκεκριμενο blog για διαφορους λόγους...
Ναι είχα δοκιμάσει ένα mix ανθοιαμάτων. Σε γενικές γραμμές με βοήθησε πολύ, το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι μετα απο μερικές μέρες που το έπαιρνα άρχισα να αισθάνομαι ενοχες για διάφορα άσχετα πράγματα, που κανονικά δεν θα έπρεπε να αισθάνομαι. Επειδή όμως την επιλογή των ανθοιαμάτων στο mix δεν την είχα κάνει εγώ αλλά μια καλή φίλη που την εμπιστεύομαι δεν κάθησα να κοιτάξω τι μου είχε βάλει μέσα... Όταν το συζητησα μαζί της για τα όσα αισθανόμουν μου είπε ότι είναι λόγω του ανθοιάματος και πράγματι το κοίταξα και μέσα μου είχε βάλει Pine το οποιο είναι για τις ενοχές. Οταν λοιπόν συνειδητοποιησα τι γινεται αρχισα να επεξεργάζομαι τα όσα αισθανόμουν, να αναλύω το λόγο και σιγά σιγά μου έφυγαν οι ενοχες...

ελπίζω να σε κάλυψα και ευχομαι όλα να πήγαν καλά και να δουλεψε το ανθοιαμα που πήρες....